Orban și Guvernul PNL amână alegerile locale până la finalul anului, în loc să introducă votul online.

Pe lângă criza economică pe care pandemia o va produce, vom duce în spate și pensiile speciale, cât și salariile bugetare exagerate.

Guvernul PNL, prin actualul premier, a anunțat că prelungește mandatul aleșilor locali până la finalul anului și simplifică procedurile pentru depunerea listelor electorale. Urmând ca data la care va fi organizat scrutinul să fie stabilită ulterior.

Suntem în 2020, era tehnologiei, avem o grămadă de firme în domeniul IT capabile să ofere o soluție pentru votul online, electronic, irelevant cum îl etichetam, ideea e să putem vota de acasă sau de unde suntem în ziua votului.

Dacă băncile pot securiza banii și identitatea fiecăruia dintre noi în legătură cu conturile și tranzacțiile noastre, de ce nu poate Guvernul să facă asta și pentru votul nostru?

Știu că o să spuneți  ”cei în vârstă nu vor ști să voteze, multe sate nu au internet”, dar trebuie sa găsim o soluție. Ideea e să o rezolvi nu să găsești scuze pentru nerezolvarea ei. Cei în vârstă pot să voteze în stilul clasic, dacă chiar nu se va găsi o soluție să învețe. Însă toată lumea are telefon și la cum folosesc facebook-ul, mă îndoiesc că nu s-ar descurca cu votul electronic.

V.V.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *